Diverse artikelen

1. Vetten en oliŽn
2 .Zuur-base voeding
3 .Bloedgroepsvoeding
4 .Ziektes en natuurlijke  
    oplossingen
5. Kanker & PPAR
6 .Squalene
7 .Nigella Sativa
8. Mariadistel
9 .Medicinale planten &   
    Kruiden
10.Leverziektes
" De natuur is onze beste medicijn. En onze duurzaamste medicijnen zijn voeding en leefstijl."

"Je bent wat je eet, wees er van bewust! "

" Laat voeding, je medicijn en je medicijn je voeding zijn! "
© 2012 Voedingsdokter | Design by Mandala Communication
Mission

Onze intentie is om de sleutel te gebruiken om belangrijke deuren te openen naar een gezonde samenwerking in de gezondheidszorg en in de wetenschappen van Voeding, Complementair Alternative Medicine (CAM) en medische wetenschappen, waarbij het toepassen van voeding en natuurlijke producten zowel preventief als wel curatief voor de gezondheid en welzijn van de mens centraal staat. Wij adviseren en bevelen het gebruik van natuurlijke voeding en verantwoorde voedingsproducten\ voedings-supplementen aan die op basis van voedingswetenschappen en orthomoleculaire geneeskunde en volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn ontwikkeld.
Wij hebben oog voor wetenschap, professionaliteit, klantgerichtheid en innovatie. En daarom hebben wij de fascinatie om de wetenschappelijke waarde en vernieuwingen van de functionele voeding en fyto- en voedingsproducten te stimuleren en te mobiliseren, zodat acceptatie in de reguliere en ďalternatieveĒ geneeskunde een feit wordt. Vanzelfsprekend wordt alles op basis van wetenschappelijk evidence based getoetst.

Onze nieuwe inzichten geven ons mogelijkheden om met niet-toxische stoffen te genezen, maar die worden nog te weinig benut. Sterker nog, onze nieuwe kennis opent mogelijkheden om ziekten te voorkomen, maar ook dat is nog lang geen gemeengoed. Want de preventieve geneeskunde in de vorm van voedingskunde, complementaire natuurlijke en orthomoleculaire geneeskunde zou beter met de curatieve allopatische geneeskunde dienen samen te werken voor de gezondheid en welzijn van de mens.
Vooroordelen en conservatieve opvattingen dienen doorbroken te worden door innovatieve visies en inzichten en wetenschappelijke vernieuwingen en studies. En los van de belangen en de macht van de gevestigde orde, horen deze studies in de praktijk te worden toegepast.
De traditionele allopatische geneeskunde, meestal reguliere en conventionele geneeskunde genoemd, is nog steeds de voornaamste in omvang, maar de orthomoleculaire en complementair geneeskunde incluis de gezondheidskunde en voedingsgeneeskunde wint gelukkig aan invloed. Er zijn steeds meer artsen die zich meer verdiepen in complementaire geneeskunde. Hoewel in de huidige geneeskunde\artsenopleiding de orthomoleculaire benadering nog te weinig aandacht krijgt, stijgt desalniettemin de interesse bij professionals zeer gestaag.

Als voedingsdeskundige heb ik altijd de intentie gehad om de publieke en professionele aanvaarding van de orthomoleculaire benadering te stimuleren en dat er nogal wat gedachtesprongen voor nodig zijn om de vernieuwingen in de gezondheidszorg en in de voedingsepidemiologie door te voeren. In de eerste plaats de gewijzigde kijk op gezondheid en ziekte.
Wij trachten onze doelstelling te kunnen halen, door het verstrekken van recente en wetenschappelijke informatie over de ontwikkelingen en de rol van voeding en natuurlijke voedingsstoffen in ons lichaam en voor onze gezondheid middels traditionele en nieuwe media aan professionals, intermediairs en eindgebruikers. Uiteraard hopen wij dat wij met u een duurzame relatie kunnen onderhouden op weg naar een energieke en duurzame gezondheid. We moeten op ons 80ste jaar met gemak 15 km kunnen wandelen zonder dat we last van de gewrichten krijgen en uiteraard zijn we ook vrij van ziektes en medicijnen.

Inspired by Nature.
                             Driven by Science.
                                                       Passionated by Nutrition.
Alkaline PH druppels is een basisch / alkaline concentraat. 3 druppels toegevoegd aan gewoon drinkwater maakt het water basisch (alkaline). Het drinken van basisch water ondersteunt het ontzuringsproces van het lichaam. Een flesje Alkaline PH Druppels heeft een inhoud van wat voldoende is voor een gebruik van 2 maanden. Drink 5 glazen water met 3 Alkaline PH druppels per glas water, per dag (verdeeld over de dag) op de zo nuchter mogelijke maag (5 - 10 minuten voor de maaltijden).