De zuur-base balans van levensbelang

De zuurbalans van het lichaam bepaalt hoe gezond of ziek je bent.

Wat is de zuur-/basenbalans en waarom is die zo belangrijk voor onze gezondheid?

Onze voeding bevat zuurvormende en alkalische stoffen (basen). Voor een goede gezondheid is een juiste balans tussen zuren en basen vereist. We spreken dan van een neutrale pH-waarde van het lichaam (tussen de 7.1 en 7.5). Omdat onze hedendaagse voeding vaak uit te veel vlees, vetten en suiker (zuurvormend) en te weinig groenten en fruit (alkaliserend) bestaat, is bij veel mensen de zuur-/basen-balans chronisch verstoord.
Het lichaam zal altijd proberen een verstoorde balans te herstellen door overtollige zuren aan mineralen te binden (o.a. calcium, magnesium, ijzer, kalk, natrium en zink) en ze te neutraliseren. Zolang er voldoende basenvormende voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kan het teveel aan zuren dat overdag in het bind- en vetweefsel wordt opgeslagen 's nachts via de nieren, huid en longen worden afgevoerd.
Lees verder >>>
Diverse artikelen

1. Vitale en fatale voeding
2. Vetten en oliŽn
3. Zuur-base voeding
3. Voedingscombinatieleer
4. Ziektes en natuurlijke  
    interventies
5. Kanker & PPAR
6. Squalene
7. Het wonder van Magnesium
8. Mariadistel
9. Medicinale kruiden
10.Leverziektes
11.De vergeten Silicium
" De natuur is onze beste medicijn. En onze duurzaamste medicijnen zijn voeding en leefstijl."

"Je bent wat je eet, wees er van bewust! "

" Laat voeding, je medicijn en je medicijn je voeding zijn! "


Welkom,

In een veranderende gezondheidsmilieu waar wij dagelijks worden uitgedaagd om op het gebied van voeding en gezondheid op niveau te bewijzen wordt de Voedingsdokter optimaal geinspireerd tot het uiterste in te spannen. Waar oude wijsheid onze moderne wetenschap elkaar ontmoeten, worden oeroude kruiden- en plantenrecepten die duizenden jaren hebben bewezen, hernieuwd op de markt gebracht. We zetten ons in onze professionele vaardigheden om te zetten in gezondheidsvoordeel door over natuurlijke kwalitatieve functionele gezonde voeding te informeren en te adviseren.
We zijn gepassioneerd om onze krachten te bundelen die moeten leiden tot concrete gezondheidsresultaten in zowel complementaire danwel in de reguliere geneeskunde door het toepassen van nieuwe inzichten, kennis en wetenschap van de integratie van voedingswetenschappen, fytotherapeutica en orthomoleculaire geneeskunde. Informeren, coaching en lezingen houden over de geneeskracht van voeding en "whole food" voedingssupplementen behoren tot de belangrijkste instrumenten die wij te bieden hebben. Daarnaast geven wij veel aandacht aan de zuur-base voedingsbalans die essentieel is voor ons lichaam om een duurzame gezondheid te kunnen bereiken.

Lukas T.S. Tjan, orthomoleculaire voedingskundige
Het vergeten essentiŽle mineraal Silicium.
Organische Silicium (OSA= Ortho Silicic Acids) tegen artrose en nog veel meer Ö.
Silicium is op aarde de een na meeste stof na zuurstof O2. Silicium is het meest voorkomende mineraal ter wereld: welke rol speelt dit Ďvergetení spoorelement in de voeding van de mens? >> Lees verder.
Back
Next
© 2018 De Voedingsdokter | Design by Santhi Design | Disclaimer | Privacy | Contact