Diverse artikelen
1. Vetten en oliën
2 .Zuur-base voeding
3 .Bloedgroepsvoeding
4 .Ziektes en natuurlijke
oplossingen
5. Kanker & PPAR
6 .Squalene
7 .Nigella Sativa
8. Mariadistel
9 .Medicinale planten &
Kruiden
10.Leverziektes
" De natuur is onze beste medicijn. En onze duurzaamste medicijnen zijn voeding en leefstijl."
"Je bent wat je eet, wees er van bewust! "
" Laat voeding, je medicijn en je medicijn je voeding zijn! "
Alkaline PH druppels is een basisch / alkaline concentraat. 3 druppels toegevoegd aan gewoon drinkwater maakt het water basisch (alkaline). Het drinken van basisch water ondersteunt het ontzuringsproces van het lichaam. Een flesje Alkaline PH Druppels heeft een inhoud van wat voldoende is voor een gebruik van 2 maanden. Drink 5 glazen water met 3 Alkaline PH druppels per glas water, per dag (verdeeld over de dag) op de zo nuchter mogelijke maag (5 - 10 minuten voor de maaltijden).
Agenda Lezingen & Workshops
Lezingen over Voeding en Gezondheid
Lezing "Voeding die er echt toe doet"
Plezierig en bewust eten wat gezond voor je is!
'Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding!'
Hippocrates
Data: dinsdag 11 februari 2014.
Tijd: 19.30 - 22.00 uur: 2 ½ uur
Plaats lezing: HAN Fortmann Centrum, Groesbeekseweg 428, 6523 PP, Nijmegen
M: 06-50633299
E: info@hanfortmanncentrum.nl
W: www.fortmanncentrum.nl
Spreker & coach: Lukas T.S. Tjan, orthomoleculaire natuurvoedingskundige
Kosten lezing: € 10,- te voldoen bij entree
Workshop "Voeding die er echt toe doet"
Plezierig en bewust eten wat gezond voor je is!
'Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding!'
Hippocrates
Data: zaterdag 8 maart 2014.
Tijd: 10.00 - 16.30 uur: 6 ½ uur
Plaats lezing: HAN Fortmann Centrum, Groesbeekseweg 428, 6523 PP, Nijmegen
M: 06-50633299
E: info@hanfortmanncentrum.nl
W: www.fortmanncentrum.nl
Spreker & coach: Lukas T.S. Tjan, orthomoleculaire natuurvoedingskundige
Kosten workshop: € 75,- te voldoen bij entree inclusief lunch en smoothies
Deelnemers minimum / maximaal: 6 - 20
Inschrijven: Lukas T.S. Tjan, De Voedingsdokter
M: 06 45079811
E: lukastjan@devoedingsdokter.nl
W: www.devoedingsdokter.nl en www.scienceforlife.eu
Workshop "Voeding die er echt toe doet"
Plezierig en bewust eten wat gezond voor je is!
'Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding!'
Hippocrates
De rol en (genees)kracht van voeding heeft naast de leefstijl een veel grotere invloed op onze gezondheid dan we denken. Wat je eet en hoe je eet, wat je dagelijks drinkt en doet, is voor een groot deel bepalend voor je gezondheid. Door voedingsroutes op basis van de principes van zuur-base balans en de leer van voedingscombinatie te volgen die voor je type constitutie, bloedgroep en genen bestemd is, heb je duurzame gezondheid binnen je bereik.
'Soms kun je het beste niet kiezen, het beste kiest jou!'
Een duurzame gezondheid is een dynamisch proces, waar bewustzijn, zelfanalyse en zelfsturing een belangrijk deel van uitmaakt! Tijdens de workshop/training krijg je op verhelderende manier kennis en inzicht over de cruciale rol van voeding. Welke keuzes hebben we om ziektes te voorkomen en te genezen en vitaal, slank en vol energie door het leven te gaan en een hogere kwaliteit van leven bij het ouder worden te bereiken?! ‘Voeding als medicijn’ is één van de uitgangspunten van deze workshop. Aan de hand van de zelfanalyse wordt de vertaalslag gemaakt van theoretische kennis naar de praktijk met nuttige tips en recepten op basis van orthomoleculaire voeding. Eenvoudige technieken uit de kinesiologie worden gebruikt om het voedingsconcept dat specifiek voor een type persoon geschikt is, subtiel en effectief te bepalen. Na afloop van de workshop/training ontvang je de nodige informatie. Een gratis gezonde lunch met verse smoothies wordt als casus behandeld.
Lukas Tjan is orthomoleculaire voedingskundige, voedings- en gezondheidscoach en schrijver van diverse artikelen. Klik hier voor meer informatie op de site van Han Fortmann Centrum te Nijmegen
Voorjaar 2014
Workshop 14G10V
Datum zaterdag 8 maart
Tijd van 10.00 - 16.30 uur
Kosten € 75,-, minimum inkomen en studenten € 50,-, zakelijk € 90,- inclusief lunch en smoothies (verse mix van groente en fruit)
Deelnemers minimum / maximaal 6 - 20
Inschrijven tot dinsdag 18 februari
Open les / lezing dinsdag 11 februari van 19.30 - 22.00 uur (entree € 10,-)
Locatie Groesbeekseweg 428, 6523 PP, Nijmegen
4 lezingen (Mini-cursus) over Voeding en Gezondheid
Vitale en Fatale Voeding
De juiste zuur-base balans is niet alleen voor het milieu essentieel maar vooral voor ons lichaam! Een voedingsconcept voor een duurzame gezondheid op maat betekent gezonde en vitale voeding die bij je past! Maar hoe doe je dat?! Tijdens de 4 lezingen krijgt men op verhelderende manier inzicht en kennis over de hoe, wat en waarom de rol van voeding en voedingscombinaties (eiwitten, vet, suikers, zetmeel, zuur, groente en fruit) voor ons zoveel betekent en hoe we ons immuunsysteem (afweer/weerstand) kunnen versterken om ziektes te kunnen voorkomen en vitaal en vol energie door het leven te gaan!
Data: vrijdagavond in de maand november: 2, 9, 16 en 23 november 2012.
Tijd: 19.30 - 21.00 uur: 1 ½ uur
Plaats lezing: Het Spiegelhuis, Mooieweg 94, 6836 AJ Arnhem, tel 06 57736103 (Anne-Marie Kop) E: info@spiegelhuis.nu W: www.spiegelhuis.nu
Spreker en initiatiefnemer:
Lukas T.S. Tjan, orthomoleculaire natuurvoedingskundige
Kosten lezing/les: € 12,50 inclusief drank (koffie & thee) te voldoen bij entree
Programma
19.00 - 19.30 uur Ontvangst/welkom met koffie en thee.
19.30 - 21.00 uur Lezing "Vitale en fatale voeding".
21.00 - 22.00 uur Gelegenheid na te praten. Gratis thee en koffie
Thema’s 4 lezingen Vitale en Fatale voeding in november 2012:
2 nov. Basisprincipes van voeding en gezondheid en de zuur-base balans voor duurzame vitaliteit. Anti-oxidanten tegen versnelde oxidatieprocessen.
1. Wat is vitale voeding?
2. Wat is fatale voeding?
3. Waarom is zuur-base balans van essentieel belang?
4. Waarom is antioxidant zo belangrijk?
9 nov. Oxidatie processen en Zuur-base voedingsbalans bij allergie deel 1
1. De hoe en waarom zuur-base voedingsbalans?
2. De invloed op spijsverteringsstelsel, met name op de darmflora
3. De hoe, wat en waarom allergieën en andere auto-immuunziektes (chronisch
ziektes)?
4. Wat kunnen we er aan doen en welke actieplannen?
16 nov. Voeding tegen Allergie, Reuma, Artrose en Diabetes en welke principes van voedingscombinaties worden steeds door iedereen overtreden?
1. Voeding tegen Allergie, Reuma, Artrose en Diabetes en voor duurzaam Slank en
Gezond. Hoe doe je dat?
2. Welke zijn de kernprincipes van Voedingscombinaties (eiwitten suikers, vetten,
zuren, zetmeel, fruit & groente) die steeds door iedereen overtreden worden?
Gevolg: Degeneratie, versnelde ouderdom, vermoeidheid en welvaartsziektes!
23 nov. Praktijk en toepassingen "Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding"
1. Overwin met voeding tegen Dementie, ziekte van Alzheimer en Parkinson,
Osteoporose (botontkalking), Chronisch vermoeidheid en Spataderen.
2. Voed onze schoonheid, vitaliteit, brein en geheugen van binnenuit door specifieke
voeding en voedingssupplementen.
3. Verhoog je weerstand (het immuunsysteem) tegen bacterien en virussen met de
juiste vitale voeding en voedingssupplementen
4. Hoe pas je de kracht van zuur-base voedingsbalans en de principes
voedingscombinaties in het dagelijkse leven toe? Gezonde lekkere recepten en
gerechten zelf maken!
Na de lezingen kan de cursist/geinteresseerde een uitgebereide informatie in de vorm van syllabus aanschaffen. Een Syllabus is los verkrijgbaar voor € 20,-
Schrijf gauw in voor één van de lezingen of nog neter voor alle vier!
Inschrijving: Graag vooraf! Per tel of email.
Lukas T.S. Tjan
Orthomoleculaire natuurvoedingskundige
M: 06 45079811
E: lukastjan@devoedingsdokter.nl
W: www.devoedingsdokter.nl en www.scienceforlife.eu
Deze lezingen zijn mede mogelijk gemaakt door:
Het Spiegelhuis Mooieweg 94 te Arnhem
EkoPlaza Gele Rijdersplein 36, Kronenburgpassage, Arnhem
The Natural Health Company, Weverstraat 8, Arnhem
Gezondheidswinkel "De Weverstraat" Weverstraat 16A, Arnhem
Dynamiek natuurvoeding Turfstraat 5, Arnhem
Estafettewinkel Steenstraat 81, Arnhem "De biologische eetwinkel van Arnhem"
Schaper Reformhuis Presikhaaf
Het Groene Dal Natuurvoeding, Weverstraat 30 Oosterbeek
Boekhandel Selexyz Dekker, Jansplein 56 Arnhem
La Colombe, boekhandel & Spiritauliteit, De Hemelrijk passage, Hemelrijk 55 Arnhem
Physique Arnhem Centrum voor Sport & Gezondheid, Beukenlaan 19 6823 MA Arnhem Sportpark Valkenhuizen Telefoon: 026-3700243
Fit4You Rijnkade 14 Arnhem T 026 443 92 76
Achtergrond informatie van de 4 lezingen\mini cursus
Zure regen en milieu hebben gevolgen op de kwaliteit van het leven in de natuur: fauna, flora en mens en dier.
In het vroege voorjaar en late najaar geven we massaal onze gazons en borders aandacht door te voeden met kalk (een sterk base, calciumcarbonaat CaCO3), ten minste als je van tuinieren houdt. Waarom? Omdat we weten dat een oververzuurde aardbodem met een te lage pH waarde niet bevorderlijk is voor de groei van alles wat groen is, wat een voorwaarde is voor een mooie bloeiende tuin. En dat doen we door de pH waarde indien nodig kunstmatig op te voeren. Elke kweker die snijbloemen of potplanten kweekt voor zijn boterham, is dagelijks met de pH waardes van zijn planten actief bezig. Hij begrijpt dat de voeding gecombineerd met de juiste pH waarde het verschil kan maken tussen een winstgevende of verliesgevende opbrengst.
Mensen met vijvers waarin koikarpers zwemmen houden minutieus de zuurgraad van het water in de gaten. Een verkeerde pH waarde kan desastreuze gevolgen hebben voor deze vissen die uitzonderlijk duur kunnen zijn. Of de reiger heeft ze opgepeuzeld. Dat is ook zuur! Als een fervent tuin-, koi- en bonsailiefhebber weet ik als geen ander dat de zuurgraad essentieel is voor het floreren van levende flora en fauna en mens en dier. En we weten dat de zure regen en het zure milieu gevolgen hebben op de kwaliteit van al het leven in de natuur. Door verkeerde leefstijl en voedingspatroon, vooral voedingscombinaties van suikers, eiwitten, vetten, zetmeel, zuren, groente & fruit, verzuren we massaal van binnenuit. Daarom gaan we sneller degenereren, verouderen en oxideren en worden we chronisch zieker, omdat ons immuunsysteem (afweer/weerstand) steeds slechter functioneert!
De oplossing is eigenlijk simpel en goedkoop: Ontzuren met basische/alkalische voeding. Om zo de juiste pH-waarde voor lichaam & geest te bereiken! Want de juiste functionele voeding met 75% basisch en 25% zuur voedsel is bepalend om duurzaam energieker en vitaler door het leven te gaan.
Verzuring is in het laatste 100 jaar explosief gegroeid!
Ons moderne eten bevat amper 40% basische/alkalische en te veel zuurhoudende voeding, meer dan 60%! Bij veel mensen is de zuur-base balans chronisch verstoord omdat onze voeding uit te veel vlees, vetten, suiker/koolhydraten en zetmeel en te weinig uit levend voedsel, verse groenten en fruit bestaat. Met als gevolg dat wij ook in de loop der jaren chronische ziektes (auto-immuunziektes) ontwikkelen.
Circa 9 op de 10 senioren boven 65 jaar heeft minstens één chronische ziekte!
We kunnen zelf wel wat aan doen! Ga aan de slag en doe aan preventie middels voeding!
Helaas wordt er nog steeds te weinig aandacht aan de zo belangrijke zuur-base balans van ons lichaam besteed! Naast de zuur-base balans heb je ook nog de darmflora balans. Het is ook van belang dat niet alleen de inname van voeding, maar vooral de opname van voedingsstoffen door ons spijsverteringsstelsel, met name het darmstelsel met haar darmflora goed functioneert! Door middel van de juiste voeding, voedingssuppletie (o.a. probiotica, Mariadistel, vitamine C, Q10), leefstijl en bewegingsgedrag kunnen we het zelfgenezend vermogen stimuleren, aanspreken en versterken om zo onze gezondheid naar een hoger niveau te brengen! Uitvoering van een voedingsconcept voor een duurzame gezondheid is een dynamisch proces, waarbij bewustzijn en zelfsturing een belangrijk deel uitmaakt!
Lezing Vitale en Fatale Voeding.
Datum: Zaterdag en zondag 13 en 14 oktober 2012. Tijdens Festival "Vier de Overvloed" tent Noord, in natuurgebied Hatertse Vennen, tegenover het pannenkoekenrestaurant St. Walrick te Overasselt, nabij Nijmegen en Wijchen
Adres: Hessenbergseweg 5 Overasselt. (link GoogleMap)
Festival georganiseerd door "Hoederschap van de Aarde" is een ontmoetingsplatform voor innovatieve technologieën en Aarde-,Mens(gezondheid), Plant- en Dier-deskundigheid.
Tijd 10.00 - 10.45 uur
Entree Festival : € 10,- inclusief het volgen van diverse lezingen en workshops
De (genees)kracht van voeding en voedingscombinaties op basis van de natuurlijke zuur-base voedingsbalans. De juiste zuur-base balans is niet alleen voor het milieu essentieel maar vooral voor onze gezondheid! Volg een natuurlijk voedingsconcept voor een duurzame gezondheid dat bij je past!
Tijdens de lezing krijg je inzicht waarom, hoe en wat zuur en basisch voedsel voor ons kan betekenen!
Zure regen en milieu hebben gevolgen op de kwaliteit van al het leven in de natuur: fauna, flora en mens en dier. Door verkeerde leefstijl en voedingspatroon, vooral voedingscombinaties van suikers, eiwitten, vetten, zetmeel, zuren, groente & fruit, verzuren we massaal van binnenuit. Daarom gaan we sneller degenereren, verouderen en oxideren en worden we chronisch zieker, omdat ons immuunsysteem (afweer/weerstand) steeds slechter functioneert.
De oplossing is simpel en tegelijk ‘zuur’: Ontzuren met alkalische/basische voeding. Om zo de juiste pH-waarde voor lichaam & geest te bereiken! Met andere woorden de juiste functionele voeding met 75% basisch en 25% zuur voedsel is bepalend om duurzaam energieker en vitaler door het leven te gaan. Verzuring is in de laatste 100
jaar explosief gegroeid! Ons moderne eten bevat amper 40% basisch/alkalisch en te veel zuurhoudende voeding, meer dan 60%! Bij veel mensen is de zuur-base balans chronisch verstoord omdat onze voeding uit te veel vlees, vetten en suiker/koolhydraten/zetmeel en te weinig uit levend voedsel, verse groenten en fruit bestaat. Met als gevolg dat wij ook in de loop der jaren chronische ziektes ontwikkelen. Circa 9 op de 10 senioren boven 65 jaar heeft minstens één chronische ziekte! Helaas wordt er nog steeds te weinig aandacht aan de zuur-base balans van ons lichaam besteed! Uitvoering van een voedingsconcept voor een duurzame gezondheid is een dynamisch proces, waarbij bewustzijn en zelfsturing een belangrijk deel uitmaakt.

De Voedingsdokter is een Voedingsadviesbureau voor bedrijven en particulieren.
Het wezenlijk verbinden en veranderen van voeding(spatronen) en leefstijl voor een duurzame gezondheid.
@ Voedingsprogramma Particulieren
@ Voedingsprogramma Bedrijven & Organisaties
@ Voedingsprogramma Sport & Verenigingen
@ Voedingsprogramma Onderwijs
Lukas T.S. Tjan
Orthomoleculaire natuurvoedingskundige
M: 06 45079811
E: lukastjan@devoedingsdokter.nl
W: www.devoedingsdokter.nl en www.scienceforlife.eu
Inspired by Nature.
Driven by Science.
Passionated by Nutrition.
© 2012 Voedingsdokter | Design by Mandala Communication
Deze website is nog under construction.
Kijk voor artikelen www.scienceforlife.eu